home
ad

Houtpellets:

Verwarmen met een pelletkachel is een geweldige manier om je huis te verwarmen. De verbranding van houtpellets koppelt het gemak van een cv aan de sfeer van een open haard en helpt u bovendien sterk besparen op uw stookkosten: verwarming met houtpellets is ongeveer half zo duur als het gebruik van een gaskachel en het prijsverschil neemt steeds verder toe. Bovendien is stoken op houtpellets CO2 neutraal en dus beter voor het milieu.

Het kiezen van de juiste pellet kan het verschil maken tussen het genieten van je kachel of een hele lange winter ergernissen.

Iedereen die heeft geprobeerd om een paar euro te besparen door het kopen van de goedkoopste houtpellets weet wat voor ellende dat op kan leveren.

Omgekeerd geldt dat zij die bij het selecteren van hun houtpellets "gaan voor goud" ieder jaar weer met liefde hun kacheltjes stoken.

De verschillen!

Het voornaamste verschil in houtpellets zit in de gebruikte grondstoffen en de hardheid van persen van pellets. Minder goede pellets zijn zachter waardoor ze sneller verbranden, meer stof afgeven en er een groter verbruik zal zijn. Regelmatig geven deze slechte pellets ook technische problemen. Het is dan ook van groot belang dat de gebruikte pellets van een uitstekende kwaliteit zijn zodat de toestellen jarenlang zonder problemen kunnen functioneren.

Een goede houtpellet verbrandt erg schoon: de uitstoot aan fijnstof is zeer gering en aan asresten houdt u minder dan één procent van het volume over. Anders dan bij een open haard hebt u voor een pelletkachel genoeg aan een normale schoorsteen. Een pelletkachel brandt beter en schoner wanneer u een goede kwaliteit pellets gebruikt. Die herkent u aan het DIN Plus of beter nog het ENplus keurmerk. Dat garandeert o.a. de energie-opbrengst, het formaat, het asgehalte en de maximale hoeveelheden zwavel, stikstof en chloor.

ENPlus - Nieuwe Europese normen voor kwaliteit van houtpellets. 

Vanaf 2010 zijn er nieuwe Europese standaarden met de naam ENPlus van toepassing voor houtpellets. Deze ENPlus zal de verwarring tussen DIN-normen, Ö-normen en individuele normen op de verschillende markten beëindigen. Drie kwaliteitsnormen gaan voor heel Europa gelden.......Klik hier om verder te lezen

ENPlus/A1 houtpellets zijn de beste keus voor gebruik in cv-ketels en pelletkachels voor particulier gebruik. De ENPlus/A1 certificering garandeert  de energie-opbrengst, het formaat, het asgehalte en de maximale hoeveelheden zwavel, stikstof en chloor.